Vaisiaus vystymasis ir didelis skydliaukės hormonų kiekis [Ekspertų patarimai]

Sveikata

Aš esu 29-ą nėštumo savaitę, prieš dvi savaites, po kontrolinių tyrimų, TSH buvo 3,65 ulU / ml (normalus iki 2,5). Mano ginekologas pasakė, kad tai hipotirozė, ir paskyrė „Euthyrox 50“. Anksčiau prieš tris su puse mėnesio man buvo atliktas TSH tyrimas ir tai buvo normalu. Ar dėl tokios pertraukos tarp testų TSH padidėjimas gali turėti neigiamą poveikį vaikui? Ir jei dabar vartosiu Euthyrox, ar kūdikiui bus gerai?

Iki 29-osios nėštumo savaitės vaisius pats gamina skydliaukės hormonus ir iš motinos pasiima tik nedidelį kiekį. Jūs turėtumėte vartoti Euthyrox, kad jūsų skydliaukės hormonų lygis nesumažėtų. Nebijok kūdikio.

Laikantis normalaus ar šiek tiek padidėjusio TSH lygio esant normaliam skydliaukės hormonų lygiui, galima atpažinti latentinę hipotirozę, kuri, kaip parodė daugybė naujausių tyrimų, neturi jokios įtakos vaiko vystymuisi, įskaitant neurologinį vystymąsi.

Ką turėtumėte žinoti apie hipotirozę?

Atminkite, kad mūsų eksperto atsakymas yra informatyvus ir nepakeis apsilankymo pas gydytoją.

Barbara Grzechocińska

Varšuvos medicinos universiteto Akušerijos ir ginekologijos katedros docentas. Priimu privačiai Varšuvoje adresu ul. Krasińskiego 16 m 50 (registruotis galima kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val.).

Žymės:  žinios Grožis Cut-Ir-Vaikas 

Įdomios Straipsniai

add