Nėštumas ir TSH bei fT4 lygis [Eksperto patarimai]

Sveikata

Aš esu 17 nėštumo savaitės, turiu hipotirozę, prieš mėnesį man buvo atliktas testas, o TSH buvo 3,5 ir fT4 - 14, o šiandien gavau rezultatus ir jie yra labai keisti: TSH - 0,22 ir fT4 - 22,5. Aš vartoju Letrox 125 kartą per dieną. Kodėl taip yra? Nuo nėštumo pradžios nieko nepriaugau, priešingai - numečiau kelis kilogramus.

Nėštumo metu TSH ir fT4 lygis svyruoja. Tai lemia jų kintama gamyba, kintanti paklausa, prasiskverbimas per placentą, išsiskyrimas ir išoriškai tiekiamas jodo kiekis.

Atminkite, kad mūsų eksperto atsakymas yra informatyvus ir nepakeis apsilankymo pas gydytoją.

Barbara Grzechocińska

Varšuvos medicinos universiteto Akušerijos ir ginekologijos katedros docentas. Priimu privačiai Varšuvoje adresu ul. Krasińskiego 16 m 50 (registruotis galima kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val.).

Žymės:  Kitoks Vaistai Šeima 

Įdomios Straipsniai

add