Ar Doplerio vaizdavimas yra žalingas vaisiui? [Eksperto patarimas]

Sveikata

Norėčiau sužinoti, ar doplerio tyrimas nėra žalingas? Pirmą kartą šį testą atlikau 11–14 hbd, nes jaučiausi blogai (išskyrus standartinį ultragarsą, man buvo atliktas būtent toks tyrimas ir gydytojas netrukus pradėjo širdies plakimą, jis pasakė, kad jis tiesiog nori pamatyti, ar širdies ritmas normalus). 16 hbd man labai skaudėjo skrandį ir, be ultragarso, jis taip pat akimirkai „paleido“ ultragarso aparato širdies plakimą - nusiėmęs darau išvadą, kad tai tas pats tyrimas, kaip ir anksčiau. Tai buvo tik 5 dienos, ir man buvo šios keistos baltos išskyros iš makšties, vandeningos dideliais kiekiais, labai bijojau, nes maniau, kad tai gali būti vaisiaus vandenys. Aš nuėjau pas savo gydytoją, o tada vėl, išskyrus makšties ph patikrinimą, jis atliko ultragarsinį tyrimą ir leido mano širdžiai vėl akimirką plakti. Taigi iš viso buvo trys tokie tyrimai. Pripažįstu, kad šiek tiek bijau, nes girdėjau, kad doplerio tyrimas kenkia kūdikiui. Norėčiau pridurti, kad apie savo nėštumą sužinojau 5 savaitę ir nuo to laiko einu pas gydytoją vidutiniškai kas dvi ar tris savaites (taip gydytojas planuoja mano vizitus) ir kiekvieną kartą man dažniausiai atliekamas 2D ultragarsas, kuris vidutiniškai trunka daugiausia 2 minutes. Nepaisant to, man įdomu, ar tai nėra per dažnai (nuo nėštumo pradžios ultragarsą dariau 8 kartus, iš jų tris - su šia širdimi). Ar tai pakenks mano kūdikiui?

Doplerio tyrimas nėra kenksmingas vaisiui. Priešingu atveju jis nebūtų atliekamas.

Atminkite, kad mūsų eksperto atsakymas yra informatyvus ir nepakeis apsilankymo pas gydytoją.

Barbara Grzechocińska

Varšuvos medicinos universiteto Akušerijos ir ginekologijos katedros docentas. Priimu privačiai Varšuvoje adresu ul. Krasińskiego 16 m 50 (registruotis galima kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val.).

Žymės:  Seksualumas Mityba Grožis 

Įdomios Straipsniai

add